1 June 2011

En god dag for borerne

tekst
Sepp studerer et mikro-skan af en iskerneprøve mens det viser sig på skærmen. Ved at studere de fysiske egenskaber af vekselvirkningen mellem gasindeslutninger, urenheder, tryk og deformation ved isens flydning, vi får en bedre forståelse til fortolkning af iskerneresultaterne og hvilke faktorer der bestemmer hvorledes en iskappe flyder.

Borerne havde en god dag idag da de sidste dages anstrengelser med mekanisk ombygning af spillet med ny motor gav pote. Dette og det forhold at alle grupper har fremgang med deres opgaver gav os alle en god fornemmelse.

Vi er så småt begyndt at lave mentale forberedelser til det dårlige vejr som ifølge vejrudsigten rammer os imorgen aften. I morgen vil vi forberede lejren på snestorm og vi har sammen med PARCA holdet og piloterne arrangeret at Twin Otteren imorgen flyver østpå, væk fra vejret og søger læ på Østkysten.

Hvad vi har lavet idag:
1.  Den nye motor er monteret.
2.  Opskæring og behandlig af den dybe iskerne, bags 2062 - 2093 (1133.15m – 1151.15m).
3.  Måling med CFA. Har målt 25,3 m.  Dybde 2328.15 m.
4.  Foretog eksperimenter med temperaturmåling i det dybe hul.
5.  Sendte det amerikanske PARCA hold afsted på Twin Otteren og modtog det igen om aftenen.

Borernes rapport: I dag lykkedes det at montere den nye motor på spillet. Ved at bruge en snescooter som slæbeanker blev kablet atter spolet tilbage på spillet. Boret blev monteret, og lige ved fyraftenstid blev boret sænket ned i hullet og trukket op igen. Imorgen borer vi igen.

Vejret: Klart, om aftenen tyndt, brudt skydække. Temperaturer -17 °C til -26 °C, 4-6 m/s vind fra S. Sigtbarhed mest ubegrænset, om aftenen 5 km.

FL, J.P.SteffensenAktivitet i analysehallen. Her udfører folk elektriske målinger på iskernerne og saver prøver ud i forskellige størrelser. Tilsidst bliver resten af kernerne og prøverne pakket i kasser til forsendelse til Europa, U.S.A. og Asien.

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→