30 May 2011

En god produktiv dag, dog ikke for borerne; men de har ideer.

tekst
Nede i CFA laboratoriet står Vasileios og følger med stor interesse resultaterne fra on-line målinger af isotopforholdet i isen mens de viser sig på skærmen. For bare ti år siden var sådanne målinger er fjern drøm.

For de fleste i lejren var dagen ganske produktiv; men borerne var nødt til at se i øjnene, at de nu har to nedbrudte motorer til spillet. Vi har dog ordsproget: ”Nød lærer nøgen kvinde at spinde”. Borerne har været i tænkeboks og nu har de ideer til, hvordan man kan omgå problemet. Istedet for at være frustrerede her til aften, ser de frem til at løse problemet.

Vi nyder stadig det smukke og kolde vejr. Vi ved at det gode vejr ikke varer ved, men hver dag gået med godt vejr kan ikke tages fra os.

Hvad vi har lavet idag:
1.  Ingen boring i dag. Problemer med moteren til spillet.
2.  Opskæring og behandlig af den dybe iskerne, bags 1987 - 2025 (1092.30 m–1113.75 m).
3.  Måling med CFA. Har målt 24,2 m.  Dybde 2276.45 m.
4.  3. Amerikanske opmåling af det dybe hul er i gang.
5.  Service på køretøjer.
6.  Gravede den sidste del af godset fra sidste år op og satte det på overfladen.
7.  Fjernede nogle buler fra landingsbanen med Pistenbully.

Borernes rapport: For at få adgang til spillets motor var vi nødt til at spole de 500 m kabel ud på sneen. Motoren havde beskadigede viklinger. Selvom de to motorer har to forskellige skader, er det ikke teknisk muligt at kombinere de gode dele fra de to til een motor som virker. Vi besluttede istedet for at løse problemet på en ny måde. Ved at lade den ødelagte motor sidde i spillet er drivakslen tilgængelig. Nu er vi ved at fremstillet en kobling som vil gøre det muligt at koble motoren til spillet på det tyske bor på vort spil.

Vejret: Klart. Temperaturer -17 °C til -28 °C, 2-4 m/s vind fra SSØ. Sigtbarhed ubegrænset.

FL, J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→