12 July 2009

En dag med stor udskiftning i lejren

CFA'en - moderne kunst

Det varme CFA laboratorium i den kolde hal er helt sikkert et meget kompliceret og komplekst system som giver associationer til et moderne kunstværk 

I dag var en heldig dag. ”Skier 73” landende kl. 10 med 15 nye folk og otte forlod os. Det er kedeligt at skulle sige farvel, men skønt at sige ”velkommen”!
Alle lejrens teams har skiftet besætning og dagen forløb konstruktivt med introduktion af de nyankomne. Stemningen i lejren har været fantastisk positiv og alle har været ivrige efter at komme i gang.

Hvad har vi udrettet i dag:
1. Boret med det lange NEEM bor: 18,19 m. Borernes dybde: 1069,89 m
2. Logget slutdybde: 725,9 m
3. CFA analyser: 1,65 m. Dybde: 332,75 m
4. Modtaget Skier 73. Flyvningen var ovenud succesfuld. I løbet af 50 min. lykkedes det at modtage tre paller, laste tre paller og modtage fuel fra flyet. En stor tak til flyets besætning for et meget professionelt og effektivt udført arbejde.
5. Forberedt boret, som skal bruges til overfladeboringer - også kaldet shallow boret
6. Forberedt firn-gas og isstruktur aktiviteter
7. Efterset generatoren som skal bruges i shallow iskerne projektet
8. Forbedret indgangen til borehallen

Ad.1. Borernes rapport d. 12 juli:
”Nu hvor de nye borere er ankommet har vi atter mulighed for at arbejde i to-skift. Den sidste halvanden dag har borehullets hældning stabiliseret sig mellem 2 og 2,1 grad.
Justeringer med kiler under skæreskoen med nye knive har givet stabile kørsler med 3,45 m iskerner som er gået fra ca. 2,8 mm skæredybde pr. omdrejning til ca. 1,7 mm. For at afbalancere væske densiteten i borehullet har vi tilsat ren Coasol til den recirkulerede borevæske, alt efter hvor meget plads der har været i miksetønden. Når tønderne er tomme vil vi gå over til at benytte en 2:1 Coasol:Estisol blanding indtil der er opnået en balance i borehullet. Borernes dybde kl. 19:30 lokal tid: 1066,45 m”.

Vejr: Solskin det meste af dagen med enkelte lavthængende skyer. Temperaturer mellem -10°C og -1°C

Fl. Dorthe Dahl-Jensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→