4 July 2009

Lørdag aften på NEEM

Lørdag aften

Nogle af dagens kokke.

Lørdag aftener på iskerneborestationer i Grønland har en lang tradition som rækker tilbage til Dye-3, Summit og NGRIP boringerne. Selvom NEEM lejren kun har eksisteret i et par år er vi allerede kendt som et af de hotteste steder at tilbringe lørdag aften på hele Indlandsisen. Denne lørdag er ingen undtagelse. En kunstfærdig isbar er opført foran main dome hvor vi fik varm Glühwein før vi nød et ekceptionelt måltid tilberedt af vores kolleger fra Middelhavsregionerne. Senere bliver der måske dans til musik.

Pingvin

’The Lost Penguin’

Hvad vi har udrettet i dag:

  1. Boret med det lange NEEM bor: 19,45 m. Borernes dybde: 880,00 m.
  2. Logget brittle-zone is. Slutdybde: 583,00 m.
  3. Processeret iskerne: 14,85 m. Dybde: 565,40 m.
  4. CFA analyse: 17,05 m. Dybde: 248,05 m.
  5. Intensive forberedelser til denne NEEM lørdag aften.

Ad.1: Borernes rapport for d. 3. juli: ‘Tredive meter is blev boret i dag I borehallen og vi sluttede i 860,08 m dybde. Der blev lavet vedligeholdelse af borevæske transfer- og mixingpumpen som havde nedlagt arbejdet.’

Ad. 5. - Timothy og Nerys færdiggjorde den kunstfærdige isbar ‘The Lost Penguin’. - Tyske eksperter lavede smagfuld Glühwein. Smagen var perfektioneret ved et test-run fredag. - Et Fransk-Italiensk-Equadoriansk-Engelsk kokkehold forberedte en 3-retters haute cuisine aftensmenu. - Jeppe reparerede itugået kompressor og tilsluttede den til fadølsanlæget for hurtigere aftapning.

Vejr: Temmeligt blæsende om formiddagen med 9 m/s fra S. Senere aftog vinden til et mere passende niveau for en isbar omkring 4 m/s. Temperaturer fra -9 til -16 grader C.

FL, Anders Svensson

Gruppen

Gruppefoto foran isbaren ‘The Lost Penguin’.

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→