29 May 2009

Spændingen stiger mens fint besøg nærmer sig

Et nyt blik ind i borehallen fra trappen (stængerne til venstre).

Et nyt blik ind i borehallen fra trappen (stængerne til venstre).

Mange aktiviteter i lejren afspejler det planlagte fine besøg i morgen. Folk er begyndt at blive lidt urolige ved udsigten til 31 besøgende i morgen. Vejret kan dog stadig spille os et puds. De fine dage med svag vind og solskin er tilsyneladende ovre i denne omgang. Vi så nogle få skyer på himlen mod syd i morges, og ved middagstid havde vi overskyet med tynde skyer. Så kom vinden, og den blæste op til 10 m/s fra VSV, hvilket er lige på tværs af vores landingsbane. Ikke godt til flyvning i morgen. Imidlertid er vindretningen så usædvanlig, at den snart burde dreje. Heldigvis er vi ved at lave de sidste justeringer på trappe og elevator, så hvis der kommer snefygning bliver skaden ikke så stor.

Hvad vi har lavet i dag:

  1. Borede.
  2. Loggede og dokumenterede iskerner. Sidste bag logget: 347, dybde 190,85 m.
  3. Planerede landingsbane og forplads.
  4. Elevator og trappe er nu klar til brug.
  5. Byggede laboratorieindretning i CFA-laboratoriet.
  6. Ryddede op i lejren.
  7. Satte linje af nationalflag op.
  8. Udskiftede sikringer i Pistenbullyen.
  9. Satte dør op til brusebadet.

Ad 1: Således så borernes rapport ud i dag:
”To kørsler med sien hentede 15 kg isspåner fra hullet. Det var nødvendigt at rette tårnet ud i forhold til fundamentet og spænde dryprenden fast. Pumpen/indre hylster virker stadig når man passer på, og normal boring med EPICA-boret kunne fortsætte med produktion af iskerner på 2 og 2,5 m. Vi fortsætter med at samle det lange bor, og der er behov for finjusteringer af den hule aksel for at kunne montere pumpen.
Borernes dybde er 180,00 m”

Ad.8: I nat var stømmen gået til garagen. Så Pistenbullyen havde ikke motorvarme. Den kunne ikke starte, men efter sikringerne blev skiftet, kom den igang.

Vejret: Klart i morges, senere tyndt overskyet. Temp. -26°C til -14°C, 3-9 m/s fra ØNØ drejende mod VSV da vinden tiltog.
Sigtbarhed: Ubegrænset og ned til 1 km.

Feltleder, Jørgen Peder Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→