25 May 2012

Arbejde og flytrafik i lejren går helt efter bogen

Simon, Trevor og Carsten forbereder boring i vådt borehul. Simon og Trevor bærer det hule skaft, beregnet til vådboring, og Carsten har medtaget en hammer – bare for en sikkerheds skyld!

Det fine vejr fortsættter, hvilket gør livet temmeligt meget lettere i NEEM lejren. Flyene er i stand til at udføre deres missisoner, selv til områder som ofte er svære at nå, på grund af de normale vejrforhold. Og i lejren er det en fornøjelse at arbejde udenfor.

Stort set alt hvad der har stået udenfor siden sidste sæson, er blevet løftet fri af sneen, og står nu i niveau med sneoverfladen. Samtidig er det blevet reorganiseret, så der er orden i tingene.

Overførsel af brændstof til flyene går rigtigt fint.

I tømrernes værksted er det danske boremandskab i gang med at forberede boringer i vådt borehul, efter at en ny prøveborevæske er blevet hældt ned i hullet. I borehallen, hvor den dybe iskerne blev boret, er der uden problemer blevet foretaget målinger.

Sarah er lykkelig over at alle fødevarer er blevet pakket ud, sorteret og anbragt i fødevareteltet, så de er lette at få fat i.

Hvad vi har lavet i dag:
1.  Sendt og modtaget fly
2.  Afsluttet de danske målinger i det dybe borehul
3.  Forberedt danske boring i vådt borehul (væske er blevet hældt ned i hullet)
4.  Arbejdet på at minimere støjen i signalet til det amerikanske måleudstyr, som er
     monteret på kabel og spil ved det dybe borehul
5.  Fjernet sne syd for tømrernes værksted
6.  Samling af AWI boresystemet går fremad
7.  Løftet fragt fra sidste år op i niveau med sneoverfladen, og ryddet op på
     godspladsen
8.  Alle fødevarer er blevet sorteret og reorganiseret i fødevareteltet

Ad.1: PARCA Twin Otteren udførte en vellykket flyvning til Peterman Glacier vejrstationen. AWI Polar 6’eren udførte ligeledes en vellykket flyvning langs en af de forudbestemte profiler. Ved alle flyaktiviteter er det  nødvendigt at koordinere med kontroltårnet i Kangerlussuaq via radio og satellittelefon.

Ad.2: Målinger blev udført i overenstemmelse med de seneste planer.

Vejret: Få skyer om morgenen, ellers klart vejr. Temp. -14°C til -21°C, 1 til 6 m/s fra S, senere fra NØ. Sigtbarhed: God sigt.

FL, J.P. Steffensen

← Forrige dagbogsblad                                                               Næste dagbogsblad→