24 May 2012

17 til frokost og 27 til middag

Koni Steffen og Gino Casassa udfører vedligeholdelsesarbejde på den automatiske PARCA vejrstation i NEEM.

En interessant rutine er ved at udvikle sig. Om morgenen sender vi to fly afsted, et med seks personer og et med fire. De er væk hele dagen, og vender først tilbage til aftensmaden. Det er lige før NEEM har brug for en flyleder.

Det amerikanske team vil undersøge om de kan benytte det eksisterende tårn og spil til deres måleudstyr. Hvis de kan, behøver vi ikke at opsætte endnu et spil og en weatherport til at dække borehullet – hvilket vil spare os for en masse tid og energi.

Den danske boretest er indtil videre forløbet godt, og efter nogle få justeringer er boremandskabet klar til at teste boret i et væskefyldt borehul.

Det tyske boreteam er ved at opsætte deres bor, som skal testes. Senere skal boret på AWI flyet og rundt til forskellige steder på Indlandsisen.

Humøret i lejren er fint, og indtil videre har vi været ovenud heldige med vejret. I dag kom de første skyer og sæsonens første sne.

Hvad vi har lavet i dag:
1.  Sendt og modtaget to fly
2.  Dansk boretestkørsel til 117,5 m
3.  Testet det amerikanske måleudstyr på det store borekabel og spilsystem
4.  Fjernet snevæggen på den sydlige side af tømrernes værksted
5.  Arbejdet på at samle AWI boresystemet
6.  Opsat pallen, hvor vi skal samle affald
7.  Vedligeholdt PARCA vejrstationen i NEEM

Ad. 1: PARCA Twin Otteren gennemførte vellykkede besøg ved GITS og Humbolt vejrstationerne. AWI Polar 6 flyet foretog en vellykket radarflyvning langs en af de udvalgte profiler.

Ad. 2: Boring i tørt hul er nu afsluttet i en dybde af 117,5 m. Iskernekvaliteten har været superb. De sidste 27,5 m blev boret med et nyt ringdesign, som virkede fint. Boremandskabet er nu klar til at begynde boringer i væskefyldt hul, når målingerne i det dybe borehul er afsluttet.

Vejret: Klart med spredte skyer og let sne. Temp. -14°C til -22°C, 6-2 m/s fra SSV. Sigtbarhed: 2 km.

FL.  J.P. Steffensen

 

← Forrige dagbogsblad                                                                 Næste dagbogsblad→