23 May 2012

Velkommen til lufthavnen i NEEM

To smukke fly står parkeret på landingsbanens forplads i NEEM. Forrest en Basler (ombygget DC-3) og bagerst en Twin Otter.

Det har været en travl og succesfuld dag i dag. Kl. 10.40 landende 109’eren med passagerer og fragt, og landingsbanen var i så god stand, at den blev opgraderet, så vi kan få mere fragt ind med det næste fly. Vi fik også mulighed for at få fløjet en hel last gods retur til Kangerlussuaq. Flyet lettede ubesværet efter at have stået på sneen en time.

Kl. 16.15 ankom det tyske Basler fly og kl. 17.43 Twin Otteren. Disse to fly vil benytte NEEM som base de kommende dage.

Livet i lejren er fuldstændigt ændret, og antallet af NEEM’ere er gået fra 11 til 27. Sarah har haft rigeligt at se til i køkkenet efter de mange nye er kommet.

Arbejdet med at åbne lejren efter en lang vinter, er overstået, og vi kan nu gå i gang med det videnskabelige arbejde. De kommende dage vil der blive udført målinger i det dybe borehul, et fly vil blive benyttet til PARCA network arbejdet, et andet vil foretage radarmålinger af iskappen, og danske og tyske teams vil begge udføre tests på deres respektive boresystemer – så det er en interessant tid vi går i møde.

Hvad vi har lavet i dag:
1.  Modtaget Skier 31 (95) LC-130 med fragt og passagerer
2.  Modtaget Alfred Wegener Instituttets Polar 6, Balser (ombygget DC-3)
3.  Modtaget Norlandair Twin Otter med PARCA projektet
4.  Testet det danske bor til en dybde af 92,5 m. Iskernerne er fine og alle på omkring
     1.40 m
5.  Præpareret landingsbanen, taxivejen og forpladsen med Pistenbullyen
6.  Udpakket de modtagne paller med gods, og placeret fødevarer i madteltet
7.  Startet på at samle AWI boresystemet med henblik på en prøvekørsel syd for
     saunateltet

Ad.4: Efter de indledende justeringer, er borefolkene kommet ind i en fast rutine, hvor de på 20 min. kan bore iskerner på ca. 1,4 m. Boringer i tørt hul er overstået, og efter at have udført målinger i det dybe borehul, vil borefolkene fortsætte med at teste en ny borevæske.

Vejret: Klart med let tåge om morgenen. Temp. -15°C til -25°C, 6-3 m/s fra SSØ. Sigtbarhed: 5 km.

FL, J.P. Steffensen

← Forrige dagbogsblad                                                               Næste dagbogsblad→