4 June 2011

Blæsten tager til, og nu kom skyer og sne ovenpå!

tekst
Som tre gæslinger kommer borerne tilbage til hovedbygningen gennem snefoget.

Det dårlige vejr fortsatte idag, og det blev endnu værre. Nu har kraftig vind blæst gennem lejren i mere end 24 timer. Overfladesneen er nu rigtig mobil, så mængden af sne i luften er stærkt forøget. For at gøre ondt værre er der nu kommet skyer med sne, solen er borte og overfladekontrasten er forsvundet. Folk går fra bygning til bygning, da man kun kan se den nærmeste bygning og folk går i grupper. Vi bruger radio for at holde kontakt med hinanden. Imidlertid fortsætter boringen i ly af garagen og arbejdet forsætter i hallerne under  overfladen. Det er lørdag og aftenens middag er tilberedt af Frank og Gary.

Hvad vi har lavet idag:
1.  Boring. Udmærkede iskerner. Dybde 184,3 m.
2.  Opskæring og behandling af NEEM S1 2011 420 m kerne, bags 54 - 105 (29,15 m – 57,75 m).
3.  Måling med CFA. Har målt 24,2 m.  Dybde 2405.15 m.
4.  Følge udviklingen i vejrliget.

Borernes rapport: Vi fortsætter med at have gode borerunder, hver på omkring 1,5 m. Boringen har nået et stabilt, rutinemæssigt leje, så stemningen er afslappet. Boring stoppede kl 16.00 da vi intet kunne se udenfor. Vi fortsatte dog med at have komplikationer, da det er nødvendigt at åbne garagen hver gang kernerøret skal trækkes ud, og luften i garagen straks bliver fyldt med fygesne.

Vejret: Overskyet og sne. Temperaturer -19 °C til -22 °C,  10-16  m/s vind (med vindstød på 21 m/s) fra VSV. Sigtbarhed 50 m, snefygning .

FL, J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→