4 May 2011

Ankommmer til Kangerlussuaq og venter på indflyvning

Afhentning af baggage tidlig torsdag morgen
Afhentning af vores baggage tidlig torsdag morgen

Mandag ankom de sidste på holdet til Kangerlussuaq med Air Greenland.
Holdet på 11 personer er nu fuldtalligt.

Lars, vores feltkoordinator, var ankommet fem dage tidligere, og de to amerikanske deltagere, Bruce og Sarah, var ankommet med 109th om lørdagen. Vi blev indlogeret i værelser i KISS bygningen og vi begyndte at samle vort polarudstyr i NEEMs pakhus, og finde det gods som skulle med på første fly. Godset blev anbragt på en flypalle til transport med en LC-130 og vejet.

Indflyvningen var planlagt til tirsdag morgen; men dette er Grønland, og da 109th havde tekniske problemer med to ud af tre fly, blev det besluttet at udsætte indflyvningen til onsdag. Om aftenen fik vi en god middag på restaurant ”Roklubben” ved vandsøen, 5 km fra Kangerlussuaq.

Tirsdag 3. maj
Tirsdag blev ventedag. Nogle gik en tur, andre slappede af og nogle rejste radioantennen på taget af KISS. Der blev tid til at foretage nogle sidste indkøb i butikken. Om eftermiddagen fik vi at vide, at indflyvningen var blev udsat til torsdag på grund af en dårlig vejrudsigt for NEEM for onsdag.

Onsdag 4. maj
Om onsdagen brugte vi meget tid på at justere sammensætningen af vort gods, da der var tvivl om hvor meget vægt flyet kunne have med på indflyvningen. Vægtspørgsmålet blev løst, og alt hvad vi havde brug for blev pakket. Over satellittelefon fik vi at vide at det amerikanske traktortog, GRIT, var nået frem til NEEM på vej fra Thule til Summit stationen. Dette var meget nyttigt, da indflyvningen til NEEM nu kunne understøttes af vejrobservationer fra landjorden. Om eftermiddagen holdt vi et møde for alle deltagere om selve indflyvningen. Afgangen er planlagt til 9.30 torsdag.

Vejret: Mandag: Smukt solskinsvejr på det snedækkede Kangerlussuaq; men da der var kraftigt tøvejr, forsvandt sneen i hastigt tempo. Tirsdag og onsdag var mere kølige med skydække, vind og lidt sne.

Feltleder, Jørgen Peder Steffensen

Klargøring af gods i Kangerlussuaq
Godset klargøres i vort pakhus

 
← Forrige dagbogsblad  Næste dagbogsblad→