16 August 2010

Nedpakning og første hjemflyvning

tekst
Hjemrejsende i NEEM formation

Mandag blev brugt på at pakke ned og rydde op i lejren. Vi blev nødt til at holde indgangen til borehallen åben da den sidste mad sending ville ankomme om tirsdagen og vi skulle tage de sidste iskerner ud kort før flyet ankom.

Tirsdag morgen var vejret overskyet og tåget. Da flyet var på vej til NEEM faldt sigtbarheden og der formedes frost på landingsbanens markører. Et hold blev sendt ud for at banke frost af disse, og har nok reddet dagen for sigtbarheden var så dårlig at flyet måtte gøre flere forsøg på at lande inden de endelig havde success med at spotte landingsbanen. 12 NEEM’ere forlod lejren, og kun 7 forblev tilbage.

Efter flyet forlod os med fuld last, og i første forsøg, bar vi den ankomne sending mad til opbevaring og lukkede indgangene til både bore og laboratorie hallerne. Køretøjer blev parkeret i garagen så kun caterpillar’en, en flexmobile og to snescootere er klar til den sidste hjemflyvning.

Om aftenen blev hoved sne smelteren skilt ad.

Vejret Mandag: Næsten ingen vind. Spredte skyer. Temperaturer mellem -15°C og -5°C.

Vejret Tirsdag: Skyfri morgen. Så lave skyer og tåge under landingen. Senere let opklaring. Vind 4-12kt fra SØ. Temperaturer mellem -9°C og -5°C.

FL Lars Berg Larsen

FOM J.P. Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→