22 June 2010

Udveksling af personale og god timing af dagens flymission

En lille gæst sætter pris på varmen i Main Dome
NEEM lejren modtager ikke alene fly men også fugle. I modsætning til flyene forlader de små fugle dog sjældent lejren igen. Denne fugl overlevede lidt længere i varmen fra Main Dome.

I dag havde vi en flyvning til NEEM og en delvis udveksling af personale i lejren. Vi takker vores afrejste kolleger for at efterlade en pæn og produktiv lejr i god stemning. Flyvningen var en success på grund af en kombination af hårdt arbejde i forbindelse med præparation af landingsbanen, og relativt lave udendørstemperaturer. Der var dog også en vis portion held indblandet, da en tæt tåge lagde sig over lejren kort efter landingen: var flyet afgået blot en time senere fra Sønderstrømfjord, var missionen højst sandsynligt mislykkedes.
Flyet holdt mindre end en time på sneen inklusive af- og pålæsning af paller, overførsel af brændstof til lejren, og af- og påstigning af passagerer. Flyet lettede i første forsøg ved brug af mindre end 2/3 af landingsbanen og uden brug af hjælperaketter.

Vi håber nu at landingsbanen bliver opgraderet sådan, at flyene kan lande og lette med større last i efterfølgende flymissioner. Lejrens reserver af bla. brændstof og borevæske er i øjeblikket lidt lave, så dagens vellykkede flyvning er meget værdsat.

Hvad vi har lavet i dag:
1. Boret og opmålt iskerner.
2. Iskernemåling og opskæring: 22 bags 'skør-is' fra 1095 til 1116.
3. CFA målinger. Målt i dag: 17,6 m. CFA dybden er 1769,35 m.
4. Modtog fly med mad, brændstof og passagerer. Flyet afgik med passagerer og
    iskerner.

Ad.1: Borernes rapport følger i morgen: Borernes dybde: 2181,71 m.

Vejret: Klar himmel og god sigtbarhed i løbet af dagen. Kl. 20.45 kom der tæt tåge. Temp. -12 °C til -6 °C , vind 0-5 m/s fra S.

Feltleder, Anders Svensson← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→