21 June 2010

Grønlands nationaldag. Sommersolhverv

NEEM hold 3 på Grønlands nationaldag og sommersolhverv
Gruppebillede af de 33 deltagere i NEEMs hold 3.

I dag er det sommersolhverv og heldigvis er godt vejr på vej til os. Godt vejr for os er blå himmel og en masse kulde. Termometeret falder allerede, og vejrudsigten spår om temperaturer helt ned til under -20 °C, herligt! Det er rigtig gode nyheder for flyvningerne i denne uge, og vi krydser fingre for, at vejret forbliver sådan i en tid.

Det er også Grønlands nationaldag, og vore kokke, Sarah og Louise, tilberedte mange grønlandske delikatesser: Moskusokse, kammusling, hellefisk (røget og tørret) og mattak (rå hud fra narhval).

Hvad vi har lavet i dag:
1. Boret og opmålt iskerner.
2. Iskernemåling og opskæring: 52 bags fra 3900 til 3951. Ny rekord i dagsproduktion.
3. CFA målinger. Målt i dag: 20,9 m. CFA dybden er 1751,75 m.
4. Fjernede en reol i iskernelageret for at få adgang til den skøre is på lageret .

Ad.1: Borernes rapport:
"I dag gik tingene en smule "bananas". Vi mistede vores gode stabile tilstand (men ikke vort gode humør, håber jeg). Lange kerner blev efterfulgt af korte kerner på grund af dårlig spånopsamling. På samme tid gik hældningen af borehullet væsentligt op i løbet af dagen. De første tegn på disse ting kom som en mavefornemmelse hos mig i lørdags, og data i dag bekræftede begge dele. For at klare dette, monterede vi nye skær. Disse skær blev afprøvet tidligere på sæsonen uden afgjort succes, men de blev modificeret for omkring tre uger siden efter de erfaringer vi havde gjort.
Her til aften klarede de den første kørsel i fin stil. Vi var i stand til at bore med en negativ vægt på skærene på omkring 12 kg med en skærstigning på 2,5 mm. Vi vil få et klarere billede i morgen, hvor vi også siger farvel til nogle og velkommen til andre." Boreleder Trevor Popp.

Borede 16,83 m. Borernes dybde: 2171,18 m. Opmålt dybde 2184,60 m.

Vejret: Overskyet med tynde skyer, senere klart. -13 °C til -6 °C , 5-10 m/s fra SØ, senere S. Sigtbarhed: Ubegrænset.

Feltleder, Jørgen Peder Steffensen

 

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→