15 July 2009

Restaurant NEEM - bedste sted i byen

To glade kokke

To glade kokke i Restaurant NEEM.

Med to kokke i lejren, Brandon og Louise, bliver vi godt forkælet. Fantastiske retter og et stort udvalg af kager dagen igennem, giver lejrlivet et ekstra løft.Vi er i øjeblikket  36  i lejren, det største antal i år, så to kokke er ikke for meget. At åbne døren til hovedbygningen er en sand fornøjelse, når dufte af kulinariske herligheder strømmer én i møde. En STOR tak til de to mirakelmagere!

Hvad vi har udrettet i dag:
1. Boret med det lange NEEM bor: 26,29 m. Borernes dybde: 1158,92 m.
2. Logget 67,85 m iskerner. Slutdybde: 847,05 m.
3. CFA-målinger: 20,90 m. Dybde 373,45 m.
4. Færdiggjort hylderne til støvler og frakker i hovedbygningen.
5. Udført overfladeboringer i firn-luft-byen. Dybde: 8 m.  Udstyret til at pumpe luft blev testet, men på grund af høje temperaturer kunne ventetiden på flere iskerner ikke anvendes til at foretage supplerende målinger i gravede huller i sneen.
6. Færdiggjort konstruktionen af den tredje garage, som skal bruges som lagerbygning.
7. Repareret køkkenvasken

Ad.1. Borernes rapport d. 15. juli: ”De seneste dages justeringer af boret viste i dag tegn på ustabilitet. Borehovedet blev atter finindstillet, hvorefter boringerne forløb mere stabilt og med en konstant skæredybde pr. omgang på 2,1 mm. Det har også været nødvendigt at foretage en lille justering af den indre del af boret. Vi flyttede den centrale spiral lidt op over den del, hvor boret bliver samlet, i stedet for lige under, hvor det hidtil har været. Med den oprindelige spiralposition blev der ikke opsamlet isspåner i de 70 cm som er over samleleddet, hvorimod resten af isspånekammeret var fyldt, og endda af og til med isspåner presset op i selve pumpen. Med den nye spiralposition blev hele den øverste del af boret fyldt med isspåner, mens den nederste del og pumpen var relativt fri for isspåner. Det ser altså ud til at være muligt at ændre på opsamlingen af isspånerne. Og ved begge spiralopsætningerne er det muligt at opsamle alle spånerne, med mindre pumpen bliver pakket af dem. Natholdet vil fortsætte observationerne. Borehullets hældning er tilbage på 2,2 grader.

Ad.2. Logget 67 m på det første 24-timers skiftehold, hvilket er rigtigt godt. Kvaliteten af iskernerne er mikset med spredte sektioner af totalt smadret is. Loggedybden er 847 m, hvor isen kan forventes at være meget skrøbelig.

Vejr: En meget varm dag med temperaturer på op til 0°C. Sneen var våd. Natten til onsdag var temperaturen ikke under -3°C. Natten til torsdag faldt temperaturerne til -7°C. Vind mellem 8-14 kn fra S.

Fl, Dorthe Dahl-Jensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→