13 July 2008

Det første snevejr i løbet af de sidste tre uger

Kabelarbejde

Strømkabelaktiviteter i NEEM lejren.

Tro det eller ej – der var flere meget glade videnskabsfolk i lejren da vi fik lave skyer med sne. Samling af frisk sne begyndte samtidigt med at vejrforhold blev registreret. Vi havde en travl dag med at trække strømkabler rundt i lejren. Sneblæseren blev brugt til at blæse en rende der delte lejren i en øst og en vest del til hovedkabler og LAN kabler. I kuppelen fortsatte VVS-forberedelserne samtidig med at der blev tømret vægge til VVS-området. Vi begyndte at lime gummipanelerne på ydersiden af kuppelen. Over halvdelen af gummipanelerne er faldet helt af og det har skabt et problem fordi vi kun har latexlim til at lime gummi til gummi i lejren. I laboratoriehallen begyndte installeringen af den horisontale schweitzersav og ECM-opstillingen. En båndsav er blevet installeret af en professionel tømrer (Thomas) for et par dage siden. Vi er nu klar til at tage imod iskernerne der snart skal bores til firn-gas programmet. Den nu overflødige MASE generator blev flyttet ud til firn-gas lejren hvor fortsættelserne fortatte. Fordi vi kun kan samle et Viessmannlaboratorie blev et stort kuppeltelt rejst til det amerikanske program. De sidste 20cm blev fræset i NEEM pilothullet og resten af dagen blev brugt til at modificere den nye fræser 5.

Fræsedybde: 92.04m
Diameter af fræser 4: 255 mm

Gummipaneler limes på ydersiden af kuppelen

Hvad vi har lavet idag:

  1. Fræsede færdig med fræser 4 fra 222 til 255mm
  2. Trukket strømkabler i lejren. Den nordlige side af lejren er nu også forsynet fra hovedgeneratoren.
  3. Placeret den anden brændstoftank (tank 2) på sin slæde, pumpede 7500l brænstof fra tank 1 til tank 2 of flyttede tank2 til hovedgeneratoren. Her blev 1200l brændstof pumpet til hovedgeneratorens dagtank.
  4. Fortsat VVS arbejdet og ad en forbindelse er der også lavet en isoleret kasse så vi kan pumpe vand fra generatoren til kuppelen.
  5. Begyndt at lime de sorte gummipaneler på kuppelens yderside igen.
  6. Flyttede MASE generatoren ud til firn-gas lejren og fortsatte forberedelserne der.
  7. Sat Viessmann laboratoriet op ved firn-gas lejren.
  8. Forberedt laboratoriehallen til modtagelser af iskerner fra firn-gas programmet.

Vejr: overskyet, lave skyer med sne, -6 - 10 C, vind 10 knob fra SW, visibilitet ubegrænset

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→