15 June 2008

Kuppelskelettet er færdigt

Den sidste stang

Da de tappert har arbejdet så hårdt og længe med at montere stænger til kuppelskelettet, var det kun passende, at Sebastian og Bruce fik æren af at sætte den sidste stang op.

Det blæsende snevejr ville ikke rigtigt give slip idag. Det forhindrede udgravningsholdet til borehallen i at gøre arbejdet færdigt. Vi fik dog fuldendt skelettet til hovedbygningen. Nu er vi klar til at montere de ydre paneler, men vi er nødt til at vente på at vinden løjer af så vi kan bruge kranen til at løfte panelerne op på plads. Claus har arbejdet i garagens læ med trapper til hovedbygningen, og i eftermiddags udførte vi en test af vores Pistenbully ved at koble den foran den tunge last af brændstof som GRIT traversens traktor har med. Da GRIT traversen er et forsøg, håber vi at dagens forsøg giver værdifuld viden til fremtidige traverser. Til aften fik vi pizza sammen med GRIT traverse holdet.

Hvad vi har lavet idag:

  1. Afslutningen af udgravningen af borehallen er udsat.
  2. Hovedbygningens skelet er komplet.
  3. Testede Pistenbullyen for sammenligning med GRIT traversens CASE traktor.
  4. Lavede trappe til hovedbygningen.

Ad.1: Borehallens udgravningshold var ivrige efter at gøre arbejdet færdigt, men blæsten forhindrede dem i at åbne ned til borehallen.

Ad.2: Nu er hele skelettet til hovedbygningen færdigt. Alle stænger er monteret og vi er nu klar til at dække skelettet med yderpaneler, vinduer og døre.

Ad.3: Vi afprøvede Pistenbullyens trækkraft ved at spænde den foran den 40 ton tunge brændstoflast som GRIT traversens CASE traktor trækker på. Det viste sig, at Pistenbullyen har samme trækkraft som CASE traktoren. Begge maskiner har lige mange hestekræfter, men Pistenbullyen vejer 8 ton mens traktoren vejer 30 ton.

Vejret: Hele dagen, overskyet, -11 C, 9 m/s fra S. 500 m sigt, snebyger og snefygning. I forbindelse med snebygerne steg vindstyrken til 11 m/s.

Feltleder, Jørgen Peder Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→