10 May 2008

En lejr tager form

Udsigt fra vest over den gamle lejr (til højre) og de to nye weatherports i det nye lejrområde (til venstre).

Udsigt fra vest over den gamle lejr (til højre) og de to nye weatherports i det nye lejrområde (til venstre). Foto: Thomas Overly, NEEM-teamet.

Alle føler sig nu meget mere akklimatiserede. Vi sover godt og kulden bider ikke så meget mere. Processen med at gøre lejren klar til at modtage fem flyvninger i næste uge er godt undervejs. Synlige tegn er overalt: Gods står i nydelige ordnede bunker på overfladen, der er opsat nye weatherports og både snescootere, tunge køretøjer og udstyr er nemt at komme til, skiwayen er nu meget synlig og i baggrunden summer generatorerne jævnt.

Gammeldags hårdt fysisk arbejde er stadig vejen frem. Meget skal løftes og flyttes. Vores femmandshold har fundet en god arbejdsrutine og samarbejdet mellem de fem nationaliteter fungerer glimrende.

Dagens opgaver:

  1. Færdiggjorde markeringen af skiwayen.
  2. Hovedbælterne på de to bæltekøretøjer er blevet vedligeholdt.
  3. En 12' x 20' weatherport er blevet rejst.
  4. Rækken med gods til opbevaring er under opbygning.
  5. Skiwayen er blevet groomet (udglattet og komprimeret) i zig-zag-mønster.
  6. Brændstofslæden er næsten tom.

Ad. 1: Skiwayen har nu tredobbelte sorte markeringer langs hver side med 400 fods afstand. Et sæt af røde flag markerer midten af skiwayen. Fem røde flag på hver side markerer tærsklerne. Skiwayen er 10.000 fod lang og 200 fod bred. Anflyvningsmarkører strækker sig 12.000 fod fra hver tærskel. Begge indkørsler (taxiways) og forpladsen er afmærket med dobbelte sorte markører. Indgangene til indkørslerne er markeret med enkelte røde og sorte hjørneflag.

Ad. 2: 20 knækkede bolte på Flexmobilen med gul skovl og 10 på Flexmobilen med sort skovl.

Ad. 3: Anden blivende bygning i NEEM-lejren er nu rejst.

Ad. 4: For at lave en losse-slæde med ruller skal vi tømme brændstofslæden fra sidste år. Da vi også skal organisere det ankommende gods og gods fra sidste år, opstiller vi nu godset på en midlertidig række, så alt er let at finde.

Vejret om morgenen: Høje, tynde skyer, -27°C, 5 m/s vind fra 180° magnetisk. Om aftenen: Høje, tynde skyer, -19°C, 4 m/s vind fra 230° magnetisk.

Middagen lørdag aften kl. 21 blev lavet af Gaël: Bøffer med pasta, svampe og tomater med et par flasker rødvin til. Aftenen gik med samtaler og tiltrængt afslapning.

Feltleder, J.P. Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→