6 August 2012

Et velkomment dyk i temperaturen

Tre store slæder der er proppet til bristepunktet. Slæderne vil snart blive trukket op på hver sin snetop vest for lejren.

 

Vi var ved at være temmeligt trætte af at jokke rundt i snesjask og dårlig sigtbarhed, da naturen endelig besluttede sig for at vise sig fra en anden side. Kl. 16.00 blev lejren ramt af en tre timers snestorm, og bagefter var temperaturen dalet mere end tre grader.

Nu har vi endelig fået de kuldegrader vi havde håbet på. Hvis de lave temperaturer holder, vil vi snart kunne begynde at forberede landingsbanen, så den er klar til på lørdag, hvor vi alle skal sige farvel til lejren.

Nedpakning af lejren fortsætter, og det er forbløffende hvor mange ting vi har. Når vi ser på de lange lister vi har ført over ting og sager i lejren, ser det  svimlende ud; men sådan må det nødvendigvis være. Det er ikke muligt at holde en så stor lejr kørende uden at have en masse ting og sager – som for eksempel en køkkenvask...

Hvad vi har lavet i dag:
1.  Nedtaget og pakket  aerosol- og isotopstationen
2.  Pakket, sorteret og ryddet madteltet
3.  Udført service på snescooterne, organiseret olie mv. Dokumenteret værkstedets indhold
4.  Afsluttet pakning af inventar fra borehallen på de store slæder
5.  Dokumenteret og skrevet lister over inventar
6.  Fyldt den tidligere elevatorskakt op med sne
7.  Udjævnet sneen rundt omkring i lejren med bjælkehøvlen

Vejret:-6°C til 0°C. Vind: 2-10 m/s fra SSV og VSV. Overskyet hele dagen. Regn- og snebyger. Kl. 16.00 blev lejren ramt af en tre timers snestorm med tæt sne. Under stormen faldt temperaturen med ca. 4 grader.

FL, J.P. Steffensen

← Forrige dagbogsblad                                                Næste dagbogsblad→