28 July 2012

En dag med regn og stærk vind

Regnbue: Et meget usædvanligt syn på Indlandsisen viste sig lørdag morgen – en regnbue! Selv de garvede i lejren, med mange års erfaring fra arktiske forhold, havde aldrig oplevet det før. Regnbuer opstår kun i forbindelse med regn i luften, i modsætning til solhunde og haloer, som dannes ved iskrystaller. Det er endnu et udtryk for de usædvanlige høje temperaturer den grønlandske iskappe har været udsat for i år.

 

Vi vågnede i morges til lyden af regn på teltdugene og på domen. Det vil sige, når vi kunne høre det i larmen fra vinden.

Hele dagen har det været varmt, vådt og vindomsust, og den nedsatte kontrast i sneen gjorde, at vi måtte være særligt forsigtige under vores arbejde med at fjerne taget fra borehallen.

Alligevel fik vi udført vores arbejde. Taget blev fjernet, og vi kunne fejre lørdag aften med en lækker middag. J.P. var aftenens chefkok og serverede moskusoksekølle, og Myriam lavede flan og chokoladekage til dessert.

Hvad vi har lavet i dag:
1.  Luftprojekt med prøveudtagning
2.  Fjernet taget over borehallen
3.  Løftet drejebænken op fra borehallen med kranen
4.  Fjernet toiletter
5.  Fjernet alt lofttømmer fra borehallen
6.  Lavet inventarliste

Vejret:-4°C til +1°C. Vind 5 – 13m/s fra S og SV. Meget blæsende natten mellem fredag og lørdag. Overskyet, regn, slud og sne og snefygning dagen igennem.

FL, J.P. Steffensen

← Forrige dagbogsblad                                                  Næstedag bogsblad→