27 July 2012

NEEM ramt af endnu en hedebølge

Borehallen: Sikke en forandring. Til venstre ses borehallen, som den så ud da den var i brug, og til højre som den ser ud i dag. Røret i midten er en forlængelse af kassen omkring borehullet. Røret skal yderligere forlænges, så det når op over overfladen, hvor det så vil blive skærmet af med et låg. Røret vil i de kommende år give adgang ned i borehullet, så vi har mulighed for at sænke måleinstrumenter ned i hullet, for at måle isens flydning.

Vejrudsigten lød på endnu en hedebølge i dag, og det fik vi. I modsætning til hedebølger længere syd på, viser de sig her oppe ved ekstremt høje temperaturer og voldsom snestorm.

Dagen igennem blev vejret gradvis værre og værre: Tættere og tættere skydække, manglende kontraster, tiltagende snefald og snefygning, og stigende temperaturer. Fredag nat kl. 23.00 stod temperaturmåleren på +0,1C  – og det ser ud til at dette vejr holder weekenden over.

Det dårlige vejr gør det svært at arbejde udendørs; men vi fortsætter så godt vi kan. På nuværende tidspunkt er alt udstyr fra borehallen taget op, og står nu i sneen.

Alt går noget langsommere fremad, men takket være den store indsats i sidste uge, er det stadig muligt at få alt pakket ned.

Hvad vi har lavet i dag:
1.  Luftprojekt med prøveudtagning
2.  Indsamling af japanske sneprøver stoppet p.gr. af hård vind
3.  Fjernet dele af ovenlysvinduet over borehullet, og fjernet sne fra borehallens tag
4.  Alle skinner og afstivere er på plads, så det er muligt at flytte tømrernes værksted
5.  Skilt det hvide telt ad, og pakket det ned

Vejret:-10°C til 0°C (kl.23.00). Vind 5-10 m/s fra SSØ. Overskyet, snefald hele dagen og med snefygning.

FL, J.P. Steffensen


← Forrige dagbogsblad 
                                                       Næstedag bogsblad→