16 June 2012

Stormvejr

Der bliver arbejdet i NEEMs minegang

 

I dag havde vi storm med en middelvind på omkring 16 m/s og vindstød helt op til 18 m/s. Og som vejrudsigten forudsagde, var der ikke nogen signifikant ændring. Den stærke vind løftede overfladesneen flere meter oppe i luften, så det var lige som at befinde sig i en regulær snestorm, og nu ligger der meterhøje snebunker blæst op ad teltene.

På grund af den manglende kontrast er det meget svært at se, hvor vi går, så vi halvt går og halvt vælter gennem sneen, når vi bevæger os ud. Heldigvis kan vi stadig se fra telt til telt, så der er ikke risiko for at fare vild.

Under disse vejrforhold er det praktisk talt umuligt at arbejde udendørs, så vi bliver nødt til at udsætte flytningen af værkstedet og at flytte de nedpakkede ting op fra hallen.

Heldigvis kan vi bore uafhængig af vejret, og vi havde en 9 timers boring som bragte en 36 cm brunlig sedimentkerne op. I øvrigt er det lørdag, så vi benytter os af situationen, og bliver indenfor og hygger os og laver noget lækker mad.

Hvad vi har lavet i dag:
1.  Boret 36 cm sedimentkerne
2.  NEGIS: Alt er vel, det er overskyet og varmt, men ikke så blæsende som her
3.  Udvidet rampen til borehallen, så vi kan få spillet op
4.  Gjort den videnskabelige hal klar til at blive flyttet op, når vejret tillader det
5.  Sikret mindre telte mod stormen
6.  Pakket Swiss saven, så den er klar til at blive sendt ud af lejren
7.  Nydt et lækkert Indian style måltid tilberedt af Lars, Nanna, Eliza og Astrid

Ad. 3: Rampen til borehallen er endnu ikke åbnet op til overfladen, men den dybere del er tilgængelig fra hallen (se foto).

Ad.5: Herlig indisk hovedret. Nyt nordisk køkken til dessert bestående af ”Tropical Island kokosnøddeis tilberedt af frisksamlet let-isotropisk Grønlands Indlandsis.
Vejret: Storm, overskyet, snefygning, vind 10-16 m/s fra SSV. Temp. -7°C til -10°C. Vinden aftog hen ad natten, hvorefter vi fik snebyger. Vi håber på bedre vejrforhold i morgen.

Lars og Nanna tilbereder Nyt Nordisk Køkken med et "touch"af indisk.

 

FL, Anders Svensson

← Forrige dagbogsblad 
                                                            Næste dagbogsblad→