27 May 2012

Søndagsaktiviteter

Polar 6’eren bliver tanket op. Flyet blev bygget i 1942 og er siden hen blevet udstyret med to moderne turbine propeller og nye instrumenter i cockpittet.

Efter en herlig lørdag aften, startede dagen ud med at Polar 6 fløj afsted på radarmission. Langsomt men sikkert startede alle på dagens arbejde. Og det blev endnu en dag med vejr til at arbejde udenfor, selvom det var lidt køligt på grund af vinden.

I dag er det sidste dag at flyene vil pynte op på landingsbanen. I morgen vil Polar 6 flyve til Kangerlussuaq for at få afmonteret radarudstyret, men returnerer til NEEM engang i næste uge med fragt. Twin Otteren og dens besætning fortsætter PARCA programmet ved at flyve til Summit i morgen.

Efter Polar 6’erne var landet, benyttede folk landingsbanen til rekreative formål: skiløb, løb, travetur. Vi har placeret den gamle sofa i den sydlige ende af landingsbanen, og den er et populært udflugtsmål til picknic.

Hvad vi har lavet i dag:
1.  Udført målinger i borehullet med kamera
2.  Sendt og modtaget et fly
3.  Fjernet sne omkring tømrernes værksted
4.  Opsat spillet til det amerikanske måleudstyr i et telt ved siden af borehallen
5.  Opsat det tyske boresystem. Det var nødvendigt at udføre nogle småjusteringer før boringen.
6.  Ryddet op på fragtpladsen
7.  Opsat nye toilettelte

Ad.2: PARCA Twin Otteren havde et tiltrængt hvil før flyvningen til Summit i morgen. AWI Polar 6’eren udførte en vellykket radarflyvning langs en udvalgt profil, og foretog en prøvelanding ved det fremtidige NEGIS område. Der var kun ganske få ujævnheder på sneoverfladen i området.

Ad.4: De elektriske udstyr i spil og kabel i borehallen passede ikke til det amerikanske målesystem, så det blev besluttet at opsætte det amerikanske system på sneoverfladen ved siden af borehallen.

Vejret: Klart hele dagen. Temp. -16°C til -27°C, stille vejr – 6 m/s fra SSØ. Sigtbarhed: Til horisonten.

FL. J.P. Steffensen

 

← Forrige dagbogsblad                                                               Næste dagbogsblad→