14 June 2011

2011-06-14

tekst
Tanja (på slæden) og Martin (bag kameraet) kørte for første gang ud af lejren for at teste AWI radaren

Natten mellem mandag og tirsdag var ikke uproblematisk. Under boreforsøget sidste nat blev kernetruget tabt i borehullet og det besluttede at blive dernede. Samtidigt strejkede kolonnerne i ionkromatografen (FIC) i CFA laboratoriet og målingerne måtte indstilles. Heldigvis forbedredes situationen i løbet af dagen: Ionkromatografen kom i gang igen og målingerne på den dybste is fra hovedkernen kunne fortsætte. Efter adskillige forsøg lykkedes det også at få kernetruget med op til overfladen igen. Desuden var den tyske AWI radar ude på sin første vellykkede mission udenfor lejren. Så sidst på dagen så tingene noget lysere ud. I dag var i øvrigt den varmeste dag i året indtil nu med temperaturer på op til -1.6 °C i løbet af eftermiddagen, og ikke overraskende blev det tåget hen under aften.

Hvad vi har lavet idag:
1.  Fisket efter tabt kernetrug i shallow-hullet S1
2.  CFA måling af is fra hovedkernen: bag 4576 – 4603 (2516.25 - 2531.65 m)
3.  NEEM S1 iskerneprocessering: bag 366 – 419 (200.75 - 230.45 m)
4.  Første succesfulde test af AWI radar systemet udenfor lejren
5.  Klargøring af flag til lejrens flaglinie
6.  Opstilling af skraldepalle nr. 2.

Ad. 5. Flaglinien inkluderer flag fra bidragende nationer samt fra deltagernes nationaliteter i denne feltsæson. Dannebrog og det Grønlandske flag står forrest som de inviterende nationer og de øvrige nationers flag følger i alfabetisk rækkefølge efter landenavn stavet på engelsk. Alle flagstænger har samme højde og flagstørrelserne er koherente.

Vejret: Meget varm og solrig dag. Tåge i løbet af aftenen. Temperaturer -1.6 °C til -12 °C ,  2 - 6 m/s vind fra S. Sigtbarhed ubegrænset om dagen men dårlig om aftenen.

FL, Anders Svensson

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→