7 June 2011

Det er varmt, solen er væk og vi har julesne

tekst
Dette billede er taget fra førersædet af et af vores bæltekøretøjer. Et ny-præpareret spor ses til venstre. Sådan så hele banen ud indtil kuling og sne dækkede alting. Den nysne dækker alt som et tæppe

Den dårlige konstrast fra igår fortsatte idag. Og det sner. Vi har fået omkring 10 cm ny løs sne, og da vinden i formiddags stadig var kraftig nok til at flytte den lette sne, fik alle i lejren en ny oplevelse. Det er tungt at gå rundt i lejren fordi man synker ned, og i de meget løse
snedriver kan man synke i til knæene. Det er vist overflødigt at sige at dette vejr ikke just er godt for forberedelserne til flyvningen på torsdag. Al denne nye sne skal komprimeres sammen med bjælkehøvlen, så flyet på torsdag ikke sidder fast her. Det er ret varmt (-7 °C) og det gør sneen klistret og klumpet. Jeg tror, at sommeren er kommet til NEEM.

Hvad vi har lavet idag:
1.  Boring. Dybde 236,85 m. Bag 430.
2.  Opskæring og behandling af NEEM S1 2011, bags 178 – 231 (97,35 m – 127,05 m).
3.  Måling med CFA udstyret. Målte 25,4m. Dybde: 2454,65 m.
4.  Pakkede teltet til temperaturmåleudstyret ned.
5.  Ryddede op i snedyngerne med sneblæsere og Pistenbully.
6.  Præparerede landingsbanen på langs og vendepladserne med bjælkehøvl

Borernes rapport: Vi fortsatte med at have gode borerunder med 1,5 m kerner, indtil det blev nødvendigt at skære 1 meter kabel af og montere boret på ny. Dette gav en forsinkelse på 4 timer. Senere fortsatte boringen.

Vejret: Tæt overskyet og sne af og til hele dagen. Temperaturer -7 °C til -11 °C,  6  m/s vind fra V, senere 1 m/s fra SSV. Sigtbarhed 3 km, under snevejr 1 km.

FL, J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→