19 May 2011

Flyet aflyst i dag

tekst
Vores vejrstation står ensom på sneen med sne fygende omkring mens den registrerer vejret i dag som ikke tillod flyvning.

I dag var vi i en bizar situation. Der var meget få skyer (de forsvandt senere) og vi havde god sigt. Alt i orden til flyvning. Planlagt afgang var 8.30 imorges. Flyet var lastet, passagererne var ombord da flyet fik en teknisk fejl. De rullede tilbage for at reparere fejlen; men i mellemtiden havde vi fået en ny vejrudsigt fra vores belgiske meteorolog som indtil videre har ramt plet med sine vejrudsigter. Han forudså stærk vind fra øst-syd-øst senere på dagen med styrker på 10 m/s og vindstød på 15 m/s. Vi kunne fra tidlig morgen se at vinden tiltog, og vores problem var, at et fly på ski ikke kan lande på vores landingsbane som går nord-syd med sidevind på mere end 7,5 m/s. Problemet blev diskuteret med Lars, vores mand i Kangerlussuaq, og vi blev enige om at risikoen for at vinden blev for stærk på landingstidspunktet var stor, hvilket ville resultere i en såkaldt ”boomerang” mission, d.v.s. en flyvning til lejren uden mulighed for at lande, og da vi også betaler for disse missioner, blev Lars og jeg enige om, at risikoen var for stor. Kl. 11.00 aflyste vi missionen, og det viste sig at være en klog beslutning.

Hele eftermiddagen havde vi vind omkring 10 m/s på tværs af landingsbanen. Vi tilbragte resten af dagen med at lytte til vinden og betragte sneen som føg forbi. Måske i morgen.

Hvad vi har lavet i dag:

1. Ventede på et fly som ikke kom.
2. Da Sarah ikke følte sig rask i dag, meldte Christian sig frivilligt som kok.
3. CFA systemet er nu fuldt operationsklart.

Ad.3: Alle komponenter er sat i gang, optimeret og afprøvet. Dokumentationen er opdateret. DAQ programmet er forbedret og justeret. Prøvepræparationen er installeret.

Vejret: Overskyet med tynde skyer om morgenen, senere klart. Temperaturer -17°C til -23°C, 1-10 m/s vind fra SØ og ØSØ. Sigtbarhed fra 5 km til horisonten.

FL, J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad Næste dagbogsblad→