14 August 2010

Prominente gæster til morgenkaffe

tekst
”Is lam” opskrift: En skovl (ikke plastik!), Kul, Alu-folie, en bakke, 4 ben fra et lam, en snedynge på min 1½m (2500m er ikke påkrævet her).

I dag havde vi et par prominente gæster fra det amerikanske 109’Th Air National Guard på besøg. Det var chefen for USAF Air national Guard der besøgte os. Hvis formålet med besøget fra det amerikanske luftvåbens overhoved var at se den 109. enheds effektivitet havde han valgt den rette dag. Mens vejret hele formiddagen opførte sig ganske pænt med kun lidt vind, begyndte den ene tågebanke efter den anden at ramme lejren henad landingstidspunktet. Det ene øjeblik var synligheden meget lav og det næste var den høj igen. Vi kunne høre flyet flere gange over os, men så det ikke. Efter 4-5 forsøg på at lande bevægede en åbning i skydækket sig nærmere 15km syd for lejren. Flyet lå og cirkulerede i dette øje mens det bevægede sig mod os, hvorefter det kunne foretage en flot landing.

Lejren modtog herefter benzin og fragt til 2011-sæsonen og vi viste gæsterne rundt. Selvom vi er ved at lukke lejren ned er det stadig muligt at få et godt indtryk af hele operationen og al videnskaben bag denne. Under besøget klarede vejret op til en smuk solrig dag og efter iskernerne og al vores udstyr var lastet på flyet, lettede vores gæster uden problemer.

Det var den sidste lørdag i denne sæson og det betød naturligvis at det var tid til det traditionelle Islandske grillede ”Is lam”. Sverrir var selvfølgelig kokken, mens flere lejr medlemmer bidrog med deres egne retter. Det var en meget fin måde at fejre den kommende afslutning på denne sæson.

Dagens opgaver:

  1. Flyttet iskerne kasser til overfladen og bygget paller.
  2. Modtaget Skier 71.
  3. Skilt paller ad og flyttet mad til fryseren.
  4. Flyttet paller til fragt området.
  5. Guidet besøgende.
  6. Taget flag linen ned.
  7. Lukket og renset James’ Hg-målings område og flyttet udstyr til lejren.

Vejret: Overskyet og roligt. Så skiftevis tågebanker og klart vejr. Blå himmel hen ad eftermiddagen. Temperaturer mellem -7°C og -18°C. Vind 4-14kt fra S-SV.

FL Lars Berg Larsen

tekst
Kokken i aktion

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→