20 July 2010

VIP’er og nye folk

klargøring af "veje" til dagens VIP besøg
Tim gør vejene i lejren klar til dagens VIP besøg

I dag fik vi VIP besøg i lejren og vi havde udveksling af folk. Fly 93 ankom fra Søndre strømfjord kl 12:24 med 40 passagerer: 15 ny lejr folk, 21 VIP’er og 4 journalister der bliver i lejren i nogle dage. VIP’erne er en blanding af politikere, universitets folk, journalister og andre af NEEM lejrens venner.

Planen var at flyet skulle tage til Thule og hente ”fuel” til lejren, derefter komme tilbage til NEEM og så tage til Søndre Strømfjord med isbokse og passagere. Men da vejret ikke viste sig fra sin bedste side, fløj flyet istedet tilbage til Søndre Strømfjord via Thule kl 14.54 med 12 NEEM passagere og 21 VIP’er. Antal mennesker i lejren er nu 39.

Pga. ændringerne i planen blev VIP besøget kortere end planlagt, lejren fik ikke “fuel” og isboksene er stadig i lejren. Forhåbentlig kommer der i løbet af de næste dage et ekstra fly. Men i aftes så det ud som endnu en snestorm var på vej, så lige nu ser det ikke lovende ud.

Boring: 2.39 m, boredybde: 2509.73 m
Opmåling: 2.27 m, opmålernes dybde: 2525.65 m
I dag blev der ikke behandlet og analyseret iskerner

Dagens opgaver:
1. Boret og opmålt iskerner.
2. CFA kalibrering og nedpakning
3. Iskerne bokse pakket på og ned af paller.
4. Fly 93 modtaget
5. Vist besøgende lejren
6. Sat de store kuppel telte op i stormvejr.

Vejret: Overskyet det meste af dagen med vind op til 9 m/s fra sydvest og temperaturer op til -4 °C . Om aftenen blev vinden stærkere, helt op til 13 m/s fra sydsydvest med spredte snebyger og snefygning. Temperaturen er -4 °C og trykket falder.

FL’s Dorthe Dahl-Jensen og Anders Svensson

 
← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→