28 April 2010

Vellykket ankomst til NEEM

  Afrejse fra Kangerlussuaq tidligt tirsdag morgen

Præcis kl. 12.33 gik meldingen ind over radioen til FOM’erne i Kangerlussuaq om, at 109’eren var landet i NEEM lejren, og at 16 glade feltdeltagere var steget ud i sol og let vind, efter knap tre timers flyvetur. Alt i lejren så fint ud, og med grønt lys fra feltleder Jørgen Peder Steffensen, lettede 109’eren ubesværet, og med brug af kun halvdelen af skiwayen.
 

Gruppen var i sidste sekund blevet øget med to fra Konrad Steffens team, som var planlagt til at ankomme til NEEM torsdag, via Thule med en Twin-Otter. Tirsdag aften blev det meddelt at Twin-Otteren havde tekniske problemer, og ikke ville være i stand til at foretage flyvningen som planlagt, og det lykkedes at klemme to af deltagere ind på 109'eren.

I følge planen skulle ankomsten til NEEM have været i går, tirsdag d. 27. Men afrejsen blev udskudt fordi der endnu manglede gods fra København, som var blevet forsinket på grund af de mange aflysninger af fly mellem København og Kangerlussuaq den seneste uges tid. Den ekstra dag i Kangerlussuaq blev i stedet brugt på at gennemgå det sidste udstyr, pakke, og ikke mindst ompakke, de to paller med gods, der var plads til i flyet. Radioantennen på taget af KISS bygningen blev også monteret ved fælles hjælp.

Vi glæder os til i morgen at kunne bringe dugfriske nyheder fra lejren.

Vejr, NEEM: Sol, 5 m/s, -27°C
Vejr, Kangerlussuaq: lettere overskyet, 5 m/s, +5°C

Ps. Første myg blev observeret tirsdag eftermiddag!

Antennen på KISS bygningen bliver rejst
Antennen bliver rejst på taget af KISS bygningen 

 

 
← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→