31 July 2009

Tilbage til rutinen

Frisk frugt og grønt i lejren

Det hårde liv som polarforsker... Louise og Brandon forkæler os med friske grøntsager og frugt..

Medie- og DV besøg og udskiftning af folk er et hårdt pres i en lejr, hvor der er tre uger mellem flyvningerne. Så selvom alle i lejren nød det friske pust udefra, lød der et STORT lettelsens suk, da flyet gik i luften torsdag eftermiddag.

Fredag skulle de nye folk sættes ind i arbejdsgangen i bore- og laboratoriehallen og i CFA laboratoriet. Dagen blev også brugt til at pakke godset ud, som var ankommet med Skier 96, og nyde de friske grøntsager og frugt ved måltiderne.

Hvad vi har lavet i dag:

1. Boret med det lange NEEM-bor: 11,22 m. Borernes dybde: 1449,26 m.
2. Logget 12,21 m iskerne. Loggernes dybde: 1463,58 m.
3.CFA målinger: 8,80 m. Dybde: 589,05 m.
4. Processeret (opskåret og målt) 16,5 m. Dybde: 1413,5 m (bag 2570).
5. Repareret en ski Scooter.
6.Fabrikeret kasser til kontoret.

Ad. 1.: Borernes rapport 31. juli 2009
”Under besøget i går fik vi udført fem gode kørsler, alt imens vi blev filmet og fik sagt farvel til tre borere. Tak til Oliver, Ji Wong og Philippe – vi håber I kommer igen til næste år! Vi fik også sagt velkommen til to nye borere, Christo og Wang, og velkommen tilbage til Steff, som sammen med Anne, Adrian, Romain og Trevor skal udgøre boreholdet resten af denne sæson. Selvom de seneste boringerne er foregået fint, vil vi, nu hvor Steff er tilbage, benytte os af muligheden for at fokusere lidt mere på at finjustere boret, før vi går ind i testfasen. Indtil videre har vi genkonfigureret det hule skaft inde i borets spånekammer for at lukke åbningen i baronetkoblingen, lukket det hule skaft for enden af baronetkoblingen og fjernet de nederste ventiler. Indtil videre har vi foretaget to korte boringer med høj borestrøm og med denne konfiguration, og vil fortsætte med testen på natholdet. Samtidig har vi også øje for at formindske borehullets hældning, som nu er på 2,8 grader”.

Ad. 2,4.:
Teamet i laboratoriehallen består nu af Lars M., Jesper, Jun, Li, James, Vasilis, Julia, Thomas, Christoffer, Emilie og Sepp, med god støtte fra Todd, Lizzie og Dorthe. Lars G., Kaitlin, Katy, Aslak, Atsushi, Anais og Daphne har forladt os. Det vil tage nogle dag før der er opnået en rutine i hallen igen, efter så stor en udskiftning, men jeg er imponeret over den iver og de færdigheder der udvises i laboratoriehallen.

Vejret: Overskyet med let snefald og ind imellem enkelte huller med kig til blå himmel. Vind mellem 10-17 kn fra S. Temperaturer mellem -11 og -7°C.

En 3,5 m lang og intakt iskerne
Trevor har netop skubbet en iskerne ud af boret. Lige som de fleste af de kerner der er blevet boret de seneste dage, er denne kerne intakt og 3,5 m lang. Smukt!

Fl, Dorthe Dahl-Jensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→