21 June 2008

Sommersolhverv og Grønlands Nationaldag

Det meste af materialet er på kuplen

Der er nu kun er par bunker tilbage med paneler til montering. De fleste sidder på kuplen.

Nu når væggene stueetagens gulv, nogle steder.

Atter idag har vi arbejdet i solskin hele dagen. Når vi har så godt vejr her, så må vejret i Nordeuropa blive regnfyldt, køligt og blæsende, da Grønland for det meste har omvendt vejr af Nordeuropa. Vi fik monteret nogle vanskelige vinduespaneler i nederste række på kuplen, og imens kørte to mand rundt og præparerede landingsområdet som forberedelse til næste uges flyvninger. Som sædvanlig om lørdagen satte Sverrir bruser op i garagen og vi fik alle et varmt bad før lørdagens aftensmad. Lørdag aften blev en rar pause fra arbejdet og vi havde en god aften sammen. Vi udbragte en skål med de bedste ønsker for Grønland i dagens anledning og vi fik islandsk kuller i anledning af islands nationaldag den 17.

Hvad vi har lavet idag:

  1. Udgravning af laboratoriehallen. Dybden er 5,2 m.
  2. Vi har monteret 12 yderpaneler på kuplen. Vi er næsten halvvejs med nederste række.
  3. Planerede forplads og køreveje med vores bjælkehøvl, og fræsede hele landingsbanen med Pistenbullyens fræser.
  4. Reparation og vedligeholdelse på vores anden varmluftblæser (Herman Nelson).
  5. Lørdag aften...

Ad.2:Monteringen af paneler gik langsomt idag, da de fleste paneler er forberedt til store vinduer og de derfor skal sættes ekstra godt fast. De fleste vinduespaneler er nu monteret.

Ad.3: Den sidste uges snefald har givet os et nyt lag sne at arbejde med. Det er godt for landingsbanen, for nu kan vi med fræseren lægge en ny issål ovenpå den gamle uden at rive den gamle op. Vi har besluttet kun at bruge fræseren på selve landingbanen. På kørevejene og på forpladsen bruger vi vores gamle bjælkehøvl. Senere vil vi med fræseren markere midterlinjen som hjælp til ankommende fly. Vi fik også tid til at inspicere indflyvningsflagene som står op til 6 km fra lejren i begge ender af landingbanen.

Ad.5: Dette var den sidste lødag aften for rigtigt mange i lejren. Vi havde en dejlig aften.

Vejret: Blå himmel, -17 til -9 C, 3 m/s fra SØ og S. Uendelig sigt.

Feltleder, Jørgen Peder Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→