29 May 2008

Dårligt vejr

Jim i dårligt vejr

Jim på vej mod køkkenet hen over Hovedgaden i NEEM.

Der var engang fire radarstationer hen over Sydgrønland. De udgjorde en del af Distant Early Warning line, eller DEW line. To af disse stationer stod på Indlandsisen, Dye-2 og Dye-3. I 1981 kunne man i butikken i Dye-3 købe en T-shirt hvorpå der stod: ”Dye-3, Does the wind blow there? – No, it sucks”. På en eller anden måde fæstedes denne replik i forfatterens hukommelse, vel nok fordi replikken er velanbragt på en dag som i dag.

Vejret har været rigtigt dårligt i dag, med kraftig vind og masser af sne og snefygning. Folk kunne kun åbne køkkendøren med stor forsigtighed, da vinden ellers kunne rive døren af hængslerne. Vi udførte en smule arbejde inde i den ny garage; men ellers gik man kun udenfor i kort tid da det ikke gav mening at være ude. Store dele af Grønland er åbenbart blevet ramt af dette voldsomme vejr. Vores FOM i Kangerlussuaq fortalte os, at den C5 Galaxy som bragte NEEM og Summit gods til Grønland fra U.S.A. måtte foretage to landingsforsøg. Al civil trafik var aflyst idag, så det siger sig selv, at det planlagte fly til NEEM også blev aflyst.

Tre af vore drenge som snart skal forlade os lavede mad i aftes: Nasi Goreng (indonesisk ret).

Hvad vi har lavet idag:

  1. Venter på bedre vejr.
  2. Holde de basale funktioner kørende i lejren.
  3. Nogle foreløbige konstruktionsopgaver i garagen.

Vejret: Hele dagen overskyet. -7 til -4 C. 10 – 17 m/s vind fra S. Dårlig kontrast og sigtbarhed op til 200 m. Sne, snefygning og store snedriver.

Feltleder, Jørgen Peder Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→