27 May 2008

Klistret vejr

KORT TEKST TIL BILLEDET

Det var en blæsende dag.

Vores gamle Hatz generator opgav ånden i nat. Sverrir kæmpede med den fra kl 3 til kl 5 i morges og han fik den i gang, men kun lige akkurat. Heldigvis fandt J.P. for et par dage siden de manglende reservedele til den havarerede Mase generator. De havde forputtet sig i en forkert kasse. Disse reservedele blev brugt idag, så nu har vi igen fuld kraft.

Hele formiddagen var blæsende, overskyet og det sneede. Det var også varmt, hvilket gjorde sneen klistret. Vi besluttede at det ikke var muligt at fortsætte med at udgrave borehallen, da hullet ville fylde sig selv op i samme takt som vi blæste sneen ud. Det virkede også risikabelt, at sætte den anden gavl op på garagen i blæsevejret, så vi koncentrerede os om at harve landingsbanen.

Da vi nu havde en repareret Mase generator havde vi kraft nok til at vi kunne tilslutte et elektrisk komfur. Vi satte det op, men på grund af forkert ledningsmontering fra leverandøren, kortsluttede komfuret omgående på grund af overspænding på 400 V istedet for 230 V. Intet er let her i tilværelsen.

Om aftenen syntes vejret at bedres, så vi gik i gang med at montere garagens anden gavl. Men vinden kom igen, så det blev en kamp at holde teltdugen fast i vinden. Gavlen kom dog på.

Hvad vi har lavet idag:

  1. Garagens anden gavl er rejst.
  2. Lavede hylder i køkkenet.
  3. Harvede landingsbane, kørebane og forplads i lufthavnen. Harvningen fortsætter i nat.
  4. Behandlede landingsbane med Pistenbullyens fræser.
  5. Reparerede Mase 16 kW generator.

Vejret: Om morgenen overskyet, blæsende og sne. -9 C, 8 m/s fra S. Om aftenen opklarende, -8 C og 5 m/s fra SØ.

Feltleder, Jørgen Peder Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→