15 May 2008

Tredie og fjerde fly ankommer

Raketter monteres på flyets sider for at give et ekstra skub, der bringer flyet i luften.

Raketter monteres på flyets sider for at give et ekstra skub, der bringer flyet i luften. Foto: Jim Hedfors, NEEM-teamet.

Vi har kæmet bravt mod naturen, men vi har ikke været i stand til at fjerne ujævnhederne på skiwayen. Det betyder at flyene ikke kan lande med helt så høj nyttelast som vi havde håbet. Men vi kan ikke lave om på det og må derfor tilpasse planerne til betingelserne.

Dagens to fly ankom med kun en times mellemrum, hvilket medførte hektiske aktivitet i lejren. Med det sidste af de to fly ankom tre nye feltdeltagere, nemlig vores kok Sarah, tømreren Claus og lægen Hans Christian. Med 8 personer i lejren bliver kravene til oprydningsdisciplinen lidt højere, og de 5 første deltagers tid i ungkarlehybelen er ovre.

Vi løb ind i et uheld under monteringen af 3-tons-kranen på vores nye Pistenbully-bæltekøretøj. Med stor forsigtighed placerede vi kranen bag Pistenbullyen og forbandt hydraulikslangerne til køretøjet. Vi kunne så hæve kranen op på de tilhørende støtteben, og kunne køre Pistenbullyen ind under kranen. Vi blev i denne forbindelse nødt til at flytte hydraulik-slangerne, og af for os ukendte årsager begyndte kranen pludselig at bevæge sig uden at nogen rørte ved styrehåndtagene. Kran-armen drejede ned og ødelagde hydraulik-kontrolsystemet. Nu er kranen ukampdygtig indtil videre. Vi vil prøve at vurdere skadernes omfang i morgen. Heldigvis kom ingen noget til.

Dagens opgaver:

  1. Modtog to ankomne fly.
  2. Bød tre nye deltagere velkommen i lejren.
  3. Rejste weatherport nummer 4. Dette kraftige telt vil være vores lager for ikke-fryeegnede fødevarer.
  4. Flyttede 16 kW-generatoren til køkkenområdet og 5 kW-generatoren til området omkring de for nyligt rejste weatherports.
  5. Udpakkede det modtagne gods og anbragte de ikke-frosne madvarer i madteltet.
  6. Forsøgte at montere kranen på Pistenbullyen.
  7. Ryddede op i køkkenet.

Vejrrapport: Godt flyvevejr; koldt og lidt blæsende. Fra -26°C til -20°C og 4 m/s vind fra SØ. Solskin hele dagen, om aftenen iståge.

Vores nye kok, Sarah, lavede et godt måltid til os.

Feltleder, J.P. Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→