6 May 2008

Ud og hjem

Årets første hold parat til at gå ombord i Hercules-flyvemaskinen.
Weekenden gik med de sidste forberedelser af lasten til de første flyvninger og med at lave manifester og det øvrige papirarbejde klar. Tre Herculesfly fra 109th airlift wing of the New York Air National Guard ankom søndag aften fra USA, og den kommende uges missioner blev planlagt på mission commander-mødet.

Mandag ankom de resterende 4 feltdeltagere fra København med Air Greenland. Vejrudsigten var blandet, men det blev i samråd med piloterne bestemt at gøre et forsøg. Klokken 8:30L fløj årets første Hercules derfor mod NEEM-borestedet med 4-5 ton udstyr og feltdeltagere. Lejren og flagene, der markerer landingsbanen, kunne ses fra luften, men vejret tillod ikke en landing, og flyvet vendte derfor om og returnerede til Kangerlussuaq.

Vejrudsigten for onsdag er bedre, og vi vil derfor gøre et nyt forsøg.

Resten af dagen gik med at montere en radioantenne på taget af feltkontorets bygning og gøre vores store Pistenbully-bæltekøretøj klar til at blive sendt ind på isen. Den er lidt for høj til at kunne være i en Hercules-flyvemaskine, men dette kan heldigvis klares ved at afmontere nogle mindre dele.

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→