1 May 2008

Fra havn til lufthavn

Moving beams for trench construction

De vigtigste opgaver tirsdag - torsdag har været at samle en ny snescooter (der vil være den eneste i lejren til at starte med, da de andre er parkeret i en hule under sneen og først skal graves ud), hente og flytte gods, og at arbejde på de formelle sider af projektet: affaldshåndtering, afgiftsforhold og importprocedurer. Vi har også færdiggjort første runde klargøring af vores køretøjer. Vores Toyota Landcruiser er nu i brugbar stand, og VW pickupen er blevet udstyret med blink så den må køre inde på lufthavnens område. Endelig har lastbilen fået monteret nummerpladebelysning ... en mægtig vigtig feature i og med at vi kun bruger bilen om sommeren hvor der er lyst hele dagen!

På trods af småregn stod to af FOMerne ud på en løbetur til den nærliggende (ok, ikke SÅ nærliggende) Lake Ferguson onsdag morgen til de lokale beboeres udelte forundring.  Onsdag eftermiddag og torsdag morgen blev brugt på at flytte ca. 35 tons konstruktionstræ fra havnen til lastpladsen ved lufthavnen, så træet er klar til at blive pakket på paller og blive fløjet til NEEM. I NEEM-lejren vil træet blive brugt til f.eks. tag på de haller, der rummer boring og laboratorier. Da der er 13 km fra byen til havnen, omfattede operationen en hel del tid frem og tilbage på den bulede havnevej, der går for at være en del af Grønlands længste vej.

Både fra FOMerne og fra webmasteren i København er der desuden lagt en indsats i at få NEEM-hjemmesiden op at stå inden det første hold tager i felten næste uge.

← Forrige dagbogsblad  Næste dagbogsblad→