2 June 2015

LC-130 flyvning nr. to til EGRIP

EGRIP lejren 2015 står nu færdig.

EGRIP lejren 2015 står nu færdig.


I dag havde vi endnu en flyvning til EGRIP – og det var så nummer to LC-130’er der landede i den nye lejr. Flyet havde kun ganske lidt last ombord, men masser af brændstof. Nu har vi nok til resten af sæsonen, og nok til at kunne åbne lejren til næste år.

Landingsbanen er stadig ubrugt - underlaget er forholdsvis blødt - så flyet havde problemer med at komme i luften. Og det gode vejr var ikke nogen hjælp med relativt høje temperaturer og en svag vind ind fra siden.

Joel, Mathias, Paul og Helle satte tømrernes værksted op, og dermed er EGRIP lejren (2015 udgaven) færdig. Alt hvad vi tog ned i NEEM lejren, er nu genopført her.

At lejren er etableret betyder så også, at vi ikke længere er så bekymrede, når der er varsling om dårligt vejr. Selv ved udendørs arbejde kan vi finde læ.
Her til eftermiddag kørte Helle afsted på en længere snescootertur, for at udlægge GPS afmærkninger, og hun er nu halvvejs gennem arbejdet.

Kim’s lækre middag, som bestod af rensdyrsteg, blev rundet af med en god film.

Dagens aktiviteter:
1.    Modtaget Skier 21, som havde 5925 l brændstof med til lejren.
2.    Tømrernes værksted står færdigt, og EGRIP-lejren er nu etableret.
3.    Genetableret mekanikerens værksted.
4.    Placeret og positioneret GPS nettet rundt om EGRIP.

Ad.1: Den nye landingsbane er plan, men blød, og fordi der ikke var nogen vind til at hjælpe flyet i luften, forsøgte den fem gange før det lykkedes. I det sidste forsøg affyrede den hjælperaketter.

Vejret: Smukt vejr. Temp. -12°C til -23°C, 1-3 m/s fra VNV. Sigtbarhed: klart vejr.

FL, J.P. Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→