28 May 2015

Lejren tager form

Glade ansigter efter at have krydset hen over Indlandsisen fra NEEM til EGRIP. Fra højre (nederst) Mathias, Sverrir, Dorthe, Paul, Helle, Nanna og Anna. Fra venstre (øverst) J.P., Sepp, Joel og Pat.

Glade ansigter efter at have krydset hen over Indlandsisen fra NEEM til EGRIP. Fra højre (nederst) Mathias, Sverrir, Dorthe, Paul, Helle, Nanna og Anna. Fra venstre (øverst) J.P., Sepp, Joel og Pat.


Vi er færdige med at undersøge det nye område og har en god ide om, hvordan den fremtidige lejr skal bygges op. Og den fremtidige landingsbane er allerede afmærket.

Kl. 11.00 fik vi besøg af en gruppe forskere fra Summit, som kom for at sætte en vejrstation op. Kl. 19.00 returnerede de til Summit.

Deres Twin Otter inviede EGRIPs landingsbane, som var bulet ved ankomst, men planeret da de lettede. De var meget fokuserede på deres arbejde, men havde tid til at spise frokost med os.

I dag havde vi også tid til at foretage videnskabeligt arbejde. Der blev indsamlet prøver og udført eksperimenter. I morgen vil vi begynde på at opsætte værkstederne, som blev pakket ned ved NEEM.

Arbejdet går hurtigt fremad, og vi har næsten indhentet de seks dage, som vi blev forsinket under afrejsen fra NEEM.

Hvis vejret fortsætter som det er nu, vil vi være klar til at modtage LC-130’eren på mandag.

Nu er vores FOM kontor i Kangerlussuaq atter bemandet. Christine Hvidberg ankom fra København i dag. Eftersom det er et stykke tid siden, at det sidst har været åbent, glemte vi alt om vores telefontid…

Dagens arbejde:
1.    Afmærket dele af landingsbanen (approaches og apron)
2.    Pakket ud og ordnet fragt
3.    Bygget volde, hvor værkstederne skal opføres og bygget domens fundament
4.    Besøg af Twin Otter fra Abdalati gruppen. Gruppen satte en automatisk
       vejrstation op
5.    Boret korte iskerner
6.    Udført studier af overfladesne
7.    Aktiveret British Antarctic Survey, Hugh Corr, radaren
8.    Planeret landingsbanen

Vejret: Smuk dag med enkelte skyer og tendens til tåge. Temp. -12°C til -27°C, 0-3 m/s fra SV og V. Sigtbarhed: klart vejr og ned til 1 km efter tågedannelsen.

FL, J.P. Steffensen


← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→