12 May 2015

Pakke ned og rydde sne

tekst

En smuk halo omgiver domen

Allerede fra morgenen af var vi i fuld sving. Mekanikerens værksted blev tømt, og alle boksene blev flyttet hen ved siden af slæden, så de er nemme at laste.

Vi har inddelt vores oppakning i to dele: En med fornødenheder, som vi skal kunne tilgå undervejs, og en med udstyr, der bare skal transporteres til EGRIP.

Vi har alle haft travlt med at grave værkstedet fri af sneen. Vejrudsigten lover højere vindhastigheder, så det var nødvendigt at få alle løse dele pakket ned inden natten.

Sverrir begyndte i dag at rydde sne omkring domen. Det er et stort arbejde, og i morgen vil vi gå i gang med at grave skiene under domen fri med motorsave.

Her til aften var vi ved godt humør, og alle var tilfredse med dagens arbejde.

Hvad vi har udrettet i dag:


1. Sat en måler på brændstoftanken, så vi kan holde styr på brændstofforbruget.
2. Tømt værkstedet.
3. Pillet værkstedet ned. Nu står kun rammen tilbage.
4. skovlet sne omkring domen. Det kræver nu en stige at komme ind i domen.
5. Pakket borehulsmåleren ned.
6. Godt humør, og optimisme for den snart forestående tur til EGRIP.
7. Fået kontakt til vores kolleger på Renland kl. 20.30 lokal tid (22.30 Renland tid).

Ad.7:    Renlandholdet rapporterede, at alt er vel, og de er ved godt mod. Vejret på Renland er godt, men varmt (-8 °C). I dag har de tændt for iskernefryseren, og den er stabil på -25 °C. Boreteltet er sat op, og boret er på plads. Hovedboringen vil begynde i morgen. De er allerede begyndt at lave småboringer på lav dybde, og amerikanerne har samlet firn- og luftprøver i 10 meters dybde. Køkkenet er nu færdigbygget.
NEEM vejr: Overvejende klart med spredte skyer og dis hen ad aftenen. Temperaturer mellem -19 °C og -25 °C. Vindhastigheder på 3-6 m/s fra syd. Sigtbarheden var perfekt om morgenen, senere faldt den til omkring en kilometer.


FL, J.P. Steffensen

Domen før udgravningen. Bemærk hvordan sneen har lagt sig rundt om denne kugleformede bygning.

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→