9 May 2015

Tekniske problemer

Helle fremviser med en vis stolthed en stribe citron-pie. Det er lørdag aften, og der bliver kræset ekstra for menuen.

Helle fremviser med en vis stolthed en stribe citron-pie. Det er lørdag aften, og der bliver kræset ekstra for menuen.

Selv på en lørdag kan der opstå problemer. Det elektriske drev på spillet, som vi skal bruge til at logge med i det dybe borehul, virkede ikke. Krise… Men hen på eftermiddagen lykkedes det Dorthe og Sepp at finde fejlen, og en testkørsel gik fint. I morgen vil vi så foretage målinger i det 2538 m dybe borehul.

Med assistance fra Mathias og Joel, har Pat pakket GrIT slæden på en sådan måde, at den både kan transportere vores nedpakkede værksteder og fem Hercules paller med gods.

Da vi servicerede en af vores Flexmobil traktorer, nægtede styringen at fungere. Og det er en katastrofe for traversen, hvor vi er afhængige af alle køretøjer. Sverrir arbejde så længe og intensivt med at løse problemet – og med hjælp fra Pat – at han kom for sent til lørdagsmiddagen. Vi krydser fingre for, at problemet vil blive løst i morgen.

Helle og Paul stod for lørdagsmiddagen, som vi spiste efter først at have dyppet os i bassinet (vi har hverken rindende vand og brusebad længere) og klædt os pænt på. Lækkerierne denne aften bestod af sushi, stegt and og citronpie. Det var en herlig og hyggelig aften.

Dagens program:
1. Gjort plads til fem flypaller på GrIT slæden
2. Repareret det elektriske drev til spillet. Afprøvet det til 100m og brudt igennem
    isbroen ved 87m
3. Nedtaget og pakket tømrernes værksted. Kun nogle buer og bunden står tilbage
4. Udført radar- og GPS målinger i området omkring NEEM
5. Serviceret begge Flexmobiler. Fundet fejlen i styringen af Flexmobilen (den med
    den gule skovl)
6. Udtaget overfladeprøver til det tyske projekt

Vejret: Det meste af dagen spredt skydække. Temp. -16°C - -26°C, 3-5 m/s fra S og SV. Sigtbarhed: fra 1-3 km. Enkelte lette byger og lidt tåge.

FL, J.P. Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→