4 May 2015

Sidste Hercules til NEEM

PistenBullyen ruller ud af 109’eren

PistenBullyen ruller ud af 109’eren

Så blev vores nye 7,5 ton Pistenbully leveret! Den kom med den måske allersidste 109’er til NEEM. Næste gang vi planlægger at modtage en 109’er ude på isen, bliver ved EGRIP, omkring 450 km herfra.

For første gang i denne sæson var der tågebanker. Alligevel gik flyvningen som planlagt, og vi er meget taknemlige overfor 109’erne for deres første klasses service.
Næppe var flyet lettet, før Sverrir og PistenBully mekanikeren, Georg, gik i sving med skiftenøgler og skruetrækkere. Og inden dagen var forbi, var PistenBullyen klar til at køre ved egen hjælp.

Flere andre var i gang med at rense slæder for sne og hakke is væk inde i tømrernes værksted. Andre fjernede sne fra GrIT slæden, som nu kun mangler den sidste fjerdedel, før den er klar.

Den GLISN seismiske gruppe har arbejdet de to steder, hvor de har måleapparater, og alt går fint fremad.

Også i dag har solen skinnet, men alligevel har det været meget koldt, med temperaturer mellem - 31°C og – 38 °C og vind omkring 5 m/s. Og med den kulde er det nødvendigt at få tilført ekstra energi. Så Dorthes lækre anretninger er noget man ser frem til. Til frokost fik vi borsch suppe, og til aften laks med grøntsager og ris.

Indtil videre har vi været utroligt heldige med vejret. Og specielt nu, hvor der bliver varslet dårligt vejr i morgen eftermiddag, kan vi glæde os over, at vi har kunnet gennemføre alle vores planlagte flyvninger.

Dagens program:
1. Modtaget Skier 11
2. Bygget palle med tomme tønder
3. Monteret bælter under den nye PistenBully
4. Fjernet 1,5 m sne fra ¾ af GrIT slæden
5. Vedligeholdsarbejde på GLISN området
6. Hakket is væk fra indersiden af tømrerværkstedet
7. Fjernet det sidste sne fra boreslæden

Vejret: Klart vejr. Temp. -31 til – 38 °C, 2-5 m/s fra SØ. Det meste af dagen god sigtbarhed, men perioder med tåge til morgen.

Vi er 10 NEEM’ere, 2 GLISN’ere, 1 GrIT’er og 1 Kaesbohrer mekaniker i lejren.

FL, J.P. Steffensen


← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→