22 June 2012

Vi gør klar til flyvning på tirsdag

Astrid (til venstre), GPS (i midten) og Lars (ikke på billedet), kørte 25 km væk fra lejren for at måle NEEM strain net, som giver os oplysninger om, hvordan isen bevæger sig i området omkring NEEM. Det er temmelig hvidt herude!

 

Vejret er stadig samarbejdsvilligt, og vi har været i fuld sving med at forberede flyvningen på tirsdag: Lou har udjævnet landingsbanen med bjælkehøvl og kørt zig-zag op og ned af banen hele dagen,  de første paller er ved at være færdigpakket, elevatoren ned til den videnskabelige hal blev åbnet og hallen er ved at være tømt, og i borehallen er værkstedet ved at blive pakket ned.

Lars, Nanna og Astrid udnyttede også det nogenlunde gode vejr, og kørte mere end 150 km på snescooter for at måle de mest afsidesliggende GPS positioner, som indgår i NEEM strain net.

Hvad vi har lavet i dag:
1.  NEGIS: Vind omkring 3 m/s og solskin, alt er vel, og det videnskabelige arbejde går
     planmæssigt
2.  Udjævnet hele landingsbanen med bjælkehøvl
3.  Målt 3 GPS positioner 25 km væk fra NEEM. NEEM strain net er nu komplet
4.  Åbnet ramperne til tømrernes værksted og til ballonhallen
5.  Serviceret Pisten Bullyen
6.  Gjort elevatoren til den videnskabelige hal klar til brug
7.  Startet på at pakke paller, som skal med næste flyvning

Ad.2: Efter ugens voldsomme snevejr og stærke snefygning, har det været nødvendigt at give landingsbanen en tilbundsgående behandling. Kvaliteten af landingsbanen i næste uge vil være meget afhængig af, hvordan vejret er, specielt hvad angår temperaturer.

Vejret: Mest overskyet med enkelte snebyger. God sigtbarhed, men kontrasterne har været dårlige det meste af dagen. Vind 1 – 5 m/s fra SV. Temp. -8°C til -12°C.

FL, Anders Svensson

← Forrige dagbogsblad                                                        Næste dagbogsblad→